Nakon Županijskog raspušten i Gradski odbor HDZ-a Gospića

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Povjerenstvo županijskog HDZ-a u utorak je raspustilo Gradski odbor HDZ-a Grada Gospića

Koji su razlozi raspuštanja GO HDZ-a Gospića još uvijek nije poznato, no kako Nacionalno neslužbeno doznaje iz izvora bliskih Središnjici HDZ-a, riječ je o nezadovoljstvu radom i rezultatima GO HDZ-a.

U javnosti su se počele provlačiti teze da je riječ o „osveti“ povjerenika ŽO HDZ-a za Ličko senjske županije Darka Nekića koji već duže vrijeme ne dijeli ista mišljenja i političke stavove sa Darkom Milinovićem, koji je godinama vladao Ličko senjskim HDZ-om.

Povjerenik ŽO HDZ-a za Ličko senjsku županiju Darko Nekić prof., ovu konstataciju nekoliko je puta javno odbacio te kazao da on radi ono što mu Središnjica HDZ-a stavi u poslove djelovanja s jedinstvenim ciljem, jačanja i stvaranja HDZ-a koji treba ponovno biti vodeća politička stranka u općinama i gradovima Ličko senjske županije.

Inače, Odluka o raspuštanju GO HDZ-a Gospića je uslijedila samo dan nakon što je bivši v.d. predsjednika Petar Radošević istaknuo svoju kandidaturu za unutarstranačke izbore koji su se trebali održati 8. travnja.

Na 7. sjednici Povjerenstva Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Ličko-senjske županije održanoj 20. ožujka 2018. u Gospiću raspuštena je Gradska organizacija HDZ-a Grada Gospića. Slijedom navedenog, povjerenikom je imenovan Ivica Radošević te 12 članova Povjerenstva u sljedećem sastavu:
Miroslav Cindrić, Jurica Kovačević, Luka Matijević, Božidar Nikšić, Miroslav Petry, Anita Pocrnić, Radošević, Davor Rudelić, Stjepan Rukavina, Anela Serdar Pašalić, Mario Stilinović, Milan Štimac, Marija Tomljenović Borovac.

Povjerenstvo je dužno sazvati izbornu skupštinu Gradske organizacije HDZ-a Grada Gospića u roku od 6 mjeseci od dana stupanja na snagu ove Odluke, koja je stupila na snagu danom donošenja.

Nakon sjednice županijskog Povjerenstva održana je sjednica novoimenovanog gradskog Povjerenstva na kojoj je poništena Odluka o održavanju izvanrednih odnosno prijevremenih unutarstranačkih izbora za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Grada Gospića, donijeta na sjednici gradskog odbora 27. veljače 2018. Stupanjem na snagu ove Odluke prestaju teći izborni rokovi i prekidaju se sve izborne radnje temeljem poništene Odluke.

Svi članovi HDZ-a s područja Grada Gospića i Ličko – senjske županije bit će pravovremeno obaviješteni o terminima održavanja izbora, a ovim ih putem pozivamo da se aktivno uključe u izborne procese koji su pred nama, da se kandidiraju, biraju i budu birani na sve stranačke funkcije, stoji u priopćenju kojega potpisuje povjerenik Darko Nekić, prof., državni tajnik u ministarstvu uprave, bivši gradonačelnik Senja, kojeg je središnjica stranke postavila za povjerenika.