Nakon razgovora s Dragom Hedlom Uskok će odlučiti o istrazi protiv Lucića

Izvor: N1

Uskokovi istražitelji će, kako se neslužbeno doznaje, razgovarati s novinarom Dragom Hedlom nakon čega će odlučiti hoće li protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika Franje Lucića pokrenuti istragu zbog navodnog nuđenja mita.

U policiji i državnom odvjetništvu ne žele govoriti o detaljima ovog slučaja. Glasnogovornik Uskoka Vuk Đuričić kazao je tek da Uskok sukladno zakonskim ovlastima poduzima radnje u vezi navedenog događaja. U policiji, pak, kažu da je riječ o slučaju koji je pod nadležnošću Uskoka te da će policija postupati ako to od njih zatraži državno odvjetništvo. Podsjećaju, međutim, da je Lucić i saborski zastupnik te da će mu, pokaže li se da su optužbe utemeljene, trebati pokrenuti postupak skidanja saborskog imuniteta.

Lucić je jučer podnio ostavku na sve političke dužnosti te izjavio da bez obzira na neutemeljenost optužbi ne želi biti teret svojoj stranci. “Odgovorno tvrdim da nije bilo riječi o nikakvom podmićivanju kako tvrdi gospodin Hedl, a to ću, ako bude potrebno dokazati na mjerodavnom mjestu”, rekao je Lucić Hini.