Nakon Mandžukića i Srna posjetio “Vatrene”

HRT/Screenschot

Bivši kapetan “Vatrenih” Darijo Srna posjetio je hrvatske reprezentativce na travnjaku maksimirskog stadiona.

Za dugogodišnjeg kapetana hrvatske vrste boravak u Zagrebu nije mogao proći bez posjeta starom društvu.

Srna je odgledao veći dio treninga i uvjerio se u formu momčadi pred važne dvoboje s Portugalom i Francuskom, a u ugodnom razgovoru sa starim znancima i prisjetio nekih dragih uspomena iz kapetanskih dana.

Prije Srne u utorak je bivše suigrače posjetio i Mario Mandžukić.

“Došao sam provjeriti je li sve pod kontrolom, ha, ha…”, rekao je dobro raspoloženi Mandžo.

Srna je rekorder sa 134 nastupa u hrvatskom dresu, a za reprezentaciju je igrao od 2002. do 2016. godine. Od najdražeg dresa oprostio se nakon europskog prvenstva u Francuskoj i poraza od Portugala u osmini finala.

“Čitav moj život stao je u ovih 15 godina igranja za Hrvatsku i zato nikada neću moći naći prave riječi za oproštaj. Znam samo da je sve prolazno i da smo svi prolazni, da se nešto mora reći, i da će sve što kažem biti premalo i nedostatno časti i ponosa koji sam osjećao igrajući za svoju zemlju. Nije lako… Dio mene zna da mora, a drugome se ostaje, ali oba znaju što je pravo i oba drže do riječi,” poručio je tada Srna dodavši: “Zauvijek ću, dok god dišem, biti jedan od vas.”

Mandžukić se od reprezentacije oprostio nakon osvojenog srebra na svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. Otišao je u reprezentativnu mirovinu kao drugi najbolji strijelac sa 33 gola, 12 manje od najboljeg strijelac u povijesti naše reprezentacije Davora Šukera.

Dodajmo kako je hrvatska U-19 reprezentacija u prvoj utakmici pripremnog turnira u Sv. Martinu na Muri pobijedila Bugarsku sa 3-2.

Golove za vrstu koju vodi Josip Šimunić zabili su Marin (20, 25) i Zrilić (29), dok su strijelci za Bugarsku bili Tonev (80) i Aleksandrov (83).

U drugom kolu Hrvatska U-19 igra protiv Saudijske Arabije, 5. rujna u Nedelišću.