Nakon 11 godina stanke Sophia Loren u novom filmu koji režira njezin sin

Nakon 11 godina stanke, glumačka diva Sophia Loren (86) vraća se na filmsko platno. Dobila je jednu od glavnih uloga u filmu svojega sina, redatelja Edoarda Pontija, pišu talijanski mediji.

U Netflixovu filmu ‘The Life Ahead’ (Život je pred nama) Loren glumi gospođu Rosu, židovku koja je preživjela holokaust, a odlučila je brinuti o napuštenom dječaku, siročiću iz Senegala.

Film je snimljen po istoimenom romanu francuskog spisatelja Romaina Garyja “Madame Rosa” i njegova je druga adaptacija (prva je iz 1978. s francuskom glumicom Simone Signoret u glavnoj ulozi), premda njegovi tvorci tvrde da se ne radi o remakeu.

Premijera je održana u listopadu u Rimu, a film se odnedavno prikazuje i na Netflixu.

“Iskoristila sam šansu i prihvatila ulogu Rose, koja me podsjeća na majku”, rekla je vitalna glumica. Sa sinom je surađivala već dvaput, zadnji put u filmu “Between Strangers” prije 18 godina. Edoardo je sin Sophije i poznatoga talijanskog producenta Carla Pontija.

“Svojedobno sam odlučila usporiti tempo snimanja jer sam željela više vremena provoditi s obitelji i svojim sinovima. Na kraju je ispalo da ne samo da sam usporila tempo snimanja, već sam u potpunosti prestala glumiti”, ispripovijedala je novinarima.

Rekla je i da je dobivala brojne ponude za uloge, no da je nijedna nije dovoljno nadahnula kao ona gospođe Rose. Dodala je da njezina suradnja s mlađim sinom kao redateljem funkcionira dobro jer su oboje perfekcionisti.

Kritičari kažu da je ova uloga poznate talijanske glumice sasvim neglamurozna te da nije isključeno da ova Oscarovka, čiji su partneri u filmovima s obiju strana Atlantika u prošlome stoljeću bili Clark Gable, Carry Grant, Frank Sinatra, Charlton Heston i mnogi drugi, mogla ponovno naći u užem izboru za nagradu Američke filmske akademije.