Najveći borilački spektakl u Hrvatskoj – Anthony Joshua dolazi u Pulu?

Tridesetogodišnji Joshua aktualni je svjetski prvak po WBA, WBO i IBF boksačkim verzijama. U svom je posljednjem meču odlukom sudaca pobijedio Andyja Ruiza Jr. u Saudijskoj Arabiji u prosincu, te se tako osvetio za prvi poraz u karijeri kojim mu je Meksikanac privremeno oduzeo pojaseve. 

Sljedeći meč u kojem će Joshua braniti naslov protiv Kubrata Puleva trebao se održati 20. lipnja na londonskom Tottenham Hotspur stadionu, no odgođen je do daljnjeg zbog pandemije koronavirusa. Iako je Joshua tražio da se meč održi u Britaniji, priredbe su stale, a čini se da je Hrvatska sad jedna od novih potencijalnih destinacija za okršaj godine, piše Dnevno.hr

“Aktivno pregovaramo o organizaciji meča za titulu boksačkog prvaka svijeta u rimskom amfiteatru u Hrvatskoj”, izjavio je Ivajlo Gotsev, menadžer bugarskog boksača Kubrata Puleva, i plasirao pulsku Arenu na naslovnice najvećih svjetskih sportskih medija.

BBC, ESPN, The Sun, Daily Mail i mnogi drugi strani mediji danas pišu o Puli, lokaciji koja bi u kolovozu ili rujnu mogla ugostiti dosad najveći borilački spektakl u Hrvatskoj.

Nakon što je promotor Eddie Hearn kazao da Joshua neće nastupati pred praznim tribinama u Engleskoj, “hrvatsko rješenje” nametnulo se kao ozbiljna opcija.

Rimski amfiteatar u Hrvatskoj pozornica je koja oduzima dah, piše The Sun.  U tekstu tiražnog tabloida navodi se da su u pulskoj Areni nastupale velike svjetske zvijezde poput Luciana PavarottijaStinga i Eltona Johna te da su održane i dvije hokejaške utakmice 2012. godine.

“Meč u amfiteatru bio bi jedinstven doživljaj u današnje vrijeme. Hrvatska je predivna, Pulev ju obožava, a tu možemo oživjeti duh gladijatora jer to svijetu sada treba. Uz poštivanje svih zaštitnih mjera, možemo se boriti pred publikom”, prenosi The Sun izjave Gotseva.

Osim Pule, pišu engleski mediji, u kombinacijama su Dubai i Abu Dhabi.

“Taj dio priče prepustili smo Hearnu, on vodi pregovore na Bliskom istoku, dok smo mi u pregovorima s Hrvatskom”, izjavio je Gotsev i dodao da za konačni dogovor moraju biti zadovoljene obje strane.

U tekstu ESPN-a izvještava se o detaljima pregovora između organizatora iz Hrvatske i timova Joshue i Puleva, a Arena se ističe kao idealna opcija jer je u srcu Europe.

View this post on Instagram

Game On 🥊 @williamhill #ClashOnTheDunes

A post shared by Anthony Joshua (@anthonyjoshua) on

Nacionalno/Dnevno.hr