Najveća zaplijena duhana na zagrebačkom području

Policija je u suradnji s Carinom upala u skladište na zagrebačkom području u kojem je pronađeno više od 10 tona sitno rezanog duhana pripremljenog za daljnju preprodaju, što je najveća zaplijena duhana na području zagrebačke Policijske uprave.

Kako u skladištu za koje su sumnjali da je u njemu uskladišten krijumčareni duhan nije bilo nikoga policija je nasilno ušla unutra i otkrila tri međusobno povezane prostorije.

U njima su bili jedan stroj za sitno rezanje duhana, dva prijenosna ovlaživača prostora, više dozatora punjenja, stroj za plastificiranje te 23 palete omotane celofanom s po 80 kutija u kojima se u svakoj nalazi po 110 paketa rezanog duhana mase 50 grama.

“Iz navedenog proizlazi da u svakoj kutiji ima 5,5 kilograma sitno rezanog duhana, a na svakoj paleti 440 kilograma sitno rezanog duhana, odnosno ukupno 10 120 kilograma sitno rezanog duhana pripremljenog za transport i prodaju”, izvijestila je zagrebačka policija, ističući da je riječ o dosad najvećoj zapljeni duhana na području PU zagrebačke.

“U tijeku je kriminalističko istraživanje u suradnji s carinskim službenicima Carinske uprave s ciljem utvrđivanja počinitelja kaznenog djela nedozvoljene proizvodnje”, kažu u policiji. (H)