Najuzornija hrvatska seoska žena je Svetlana Bastelić

Svetlana Bastalić je izabrana za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu za 2019. godinu. Ovogodišnje natjecanje održano je u Ozlju, a Svetlani je titulu uručila ministrica poljoprivrede Marija Vučković, a čestitke joj je uputio i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Svetlana je iznimno aktivna u Udruzi žena Dinjevac. Udana je, majka je petero djece. Njeno obiteljsko gospodarstvo bavi se stočarstvom i ratarstvom, uzgojem krava, svinja, ovaca, kokoši i drugih domaćih životinja. Obrađuje 35 hektara zemlje, a svoje proizvode prodaje na kućnom pragu. Udruge žena Dinjevac, ove godine je dobila Povelju zahvalnosti Virovitičko-podravske županije. Inače, 2012. godine, Virovitičko-podravska županija je također imala pobjednicu. Tada je Najuzornija hrvatska seoska žena bila Ljubica Litrić iz Suhopolja.

Najuzornija hrvatska seoska žena je hrvatska državljanka, koja živi na selu, uživa ugled u svojoj sredini, ima lijepo uređeno kućanstvo i poljoprivredno gospodarstvo, proizvodi poljoprivredne proizvode i/ili rukotvorine i/ili stvara umjetnička djela. U svojoj sredini žena je poznati borac za razvitak i napredak društvenog, kulturnog i gospodarskog života žene, obitelji i zajednice, a koja do sada nije sudjelovala na natjecanju za izbor Najuzornije hrvatske seoske žene.

Ovim projektom želi se pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine. (www.vpz.hr, Facebook, Fotografije: Facebook)