Svečano otvaranje izložbe živih zmija “Snakes on Stross”  za sve “zmijoljubce” bit će u ponedjeljak, 08.07.2019. u 19:00h na Strossu, Gornjogradska gimnazija, ulaz kod Matoša.

 Čudesan svijet zmija

Projekt „Čudesan svijet zmija“ pokrenut je 2013. s izložbom u Zagebu.  Od tada do danas izložba se održava svake godine i ukupno ju je vidjelo oko 80.000 ljudi.  Već četri godine za redom izložba je gostovala u Narodnom muzeju grada Zadra i sada se vraća u Zagreb.

 „Čudesan svijet zmija“ je jedna od najvećih privatnih zbirki živih zmija u Europi. Cilj ove jedinstvene zbirke je približiti ljudima ova fascinantna i često krivo shvaćena bića i educirati javnost.

 Na izložbi će biti izložene neke od najpoznatijih svijetskih zmija poput najveće otrovne zmija na svijetu – Kraljevske kobre. Mužjak Elvis star je 8 godina i već sada je dug skoro 4m . Posjetitelji će također moći vidjeti čuvene Crne mambe, Zelene mambe, Gabonsku ljuticu, kobre pljuvaćice, razne čegrtuša, boa-e i pitone, i mnoge druge zmije, kao i Gila bradavičara – jedinu vrstu otrovnog guštera na svijetu. Osim zmija posjetitelji će moći vidjeti i dvije vrste varana. 

Oni hrabri moći će i dataknuti zmije te u rukama držati neke od neotrovnih.

Izložba će biti otvorena do 08.07.2019. do 18.08.2019. svakog dana od 10:00 do 23:00h.

Cijene karata su: odrasli 50 kn, djeca 7-14 god 30kn, djeca do 7 god u pratnji roditelja besplatno.