Najmlađi pacijenti splitskog i osječkog KBC-a dobili nove ogrtače i posteljinu

Najmlađim pacijentima osječke i splitske bolnice liječenje će uskoro postati ugodnije zahvaljujući posteljini i ogrtačima koje su izradile radnice udruge Kamensko. Riječ je o donaciji voditeljice delegacije u Europskom parlamentu (i potpredsjednice Odbora za vanjske poslove EP-a) Dubravke Šuice, koja je u petak u prostorijama Udruge Kamensko – na zagrebačkoj Knežiji -predstavnicama KBC-a Osijek i KBC-a Split donirala ogrtače i komplete posteljina.

U ime KBC Split donaciju je preuzeo ravnatelj bolnice prof. prim. dr. sc. Ivo Jurić, a za dječji odjel KBC Osijek zamjenik ravnatelja dr. Vlatko Kopić.

– Zahvalni smo svakome tko se sjetio razveseliti naše najmlađe pacijente, pa tako i vrijednim članicama udruge Kamensko i eurozastupnici Dubravki Šuici. Nama je u bolnici uvijek prioritet osigurati lijekove i medicinski materijal, tako da posteljina i slična oprema uvijek nekako završe na kraju liste. Drago mi je što više ne moramo brinuti o tome – naglasio je ravnatelj KBC Split prof. prim. dr. sc. Ivo Jurić.

Nakon što je prošle godine donaciju usmjerila dječjim odjelima vukovarske i dubrovačke bolnice, Šuica je i ove je godine udružila snage s Udrugom Kamensko.

– Sretna sam što imam mogućnost osigurati donaciju najmlađim pacijentima koji će blagdane morati provesti u bolnicama. Drago mi je i što su ovim angažmanom otvoreni novi poslovi za radnice udruge Kamensko. One su nam svima pokazale su što znači boriti se za svoja prava i koliko je rad važan za dostojanstvo čovjeka. Ova donacija stoga ima dodatnu vrijednost – istaknula je eurozastupnica.

Primopredaji su prisustvovale i članice udruge Kamensko – koje svojom upornošću i predanim radom mogu poslužiti kao poticaj drugim poduzetnicima u Hrvatskoj. Udrugu su osnovale nekadašnje radnice propale tvornice Kamensko kako bi zajednički djelovale i međusobno se podržavale uslijed egzistencijalne i emotivne krize.

– Hvala eurozastupnici Šuici što nas je i ove godine pozvala da olakšamo boravak malih pacijenata u bolnici. Izrađujući ogrtače i posteljinu cijelo smo vrijeme mislili na osmijehe tih mališana koji će se razveseliti otvarajući darove i na njihove roditelje – koji u će u teškoj situaciji imati barem brigu manje – zaključila je predsjednica Udruge Kamensko Đurđa Grozaj.