Najmlađi Moščenićani otputovali na besplatno ljetovanje

Odlična suradnja i prijateljstvo između Grada Petrinje i Grada Zagreba omogućilo je besplatno ljetovanje petrinjske djece u Dugoj uvali.

Sretan put, te mirno more djeci iz Mošćenice poželio je Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, te dodao: „Ovo je jedna standardna priča koja ima kontinuitet prijateljstva Grada Zagreba i Grada Petrinje, a mogu reći i prijateljstva dva gradonačelnika, gospodina Bandića i mene. U budućnosti ćemo se još bolje organizirati da i neka druga djeca dobiju priliku ići na more. Ono što me veseli je da idemo u pregovore s gospodinom Bandićem da vidimo što možemo napraviti s našom petrinjskom Kućom sunca na Punatu. To će biti onaj konačni cilj da bi mogli zadovoljiti svu djecu. Želim im svima da se dobro odmore, da kroz novo druženje i kroz jednu novu priču ostvare nova poznanstva te da se upoznaju s najljepšom obalom na svijetu,a to je upravo naše Jadransko more i da im Duga uvala bude u vječnom sjećanju .“

Na more je otputovalo 45 djece, uzrasta od prvog do osmog razreda, uz pratnju pet teta voditeljica. U Dugoj uvali će boraviti do 08. kolovoza, a uz smještaj im je osigurana puna pansionska usluga, te stručno osoblje.