Najavljujemo 2. Jesenski festival u Otočcu

Od 9. do 15. listopada 2023. u gradskom parku u Otočcu održat će se 2. Jesenski festival u organizaciji Turističke zajednice Grada Otočca. Prošlogodišnji jesenski festival u Otočcu ostao je zapažen po predivnim jesenskim fotografijama Otočkog gradskog parka, a ove se godine očekuju još ljepše fotografije.

Da se od otpalog lišća ali i slame mogu stvoriti prava umjetnička djela uvjerio nas je prošle godine akademski kipar Nikola Faller iz Osijeka. Faller je poznat po radu svoje udruge „Slama Land Art“ u kojoj je umjetnički voditelj i s kojom gostuje po cijeloj Hrvatskoj i izvan nje. Materijali s kojima ovaj umjetnik najviše voli raditi i stvarati su slama, pijesak i lišće jer, kako vjeruje „potrebno se vratiti zemlji“.

Zapravo za svako godišnje doba ima materijale od kojih izrađuje svoja umjetnička djela – prirodne skulpture. Zimi je to snijeg, u proljeće trava, ljeti radi u pijesku i sa slamom, dok u jesen koristi lišće za svoje umjetničke kreacije. Djela su posebna i po tome što su kratkog vijeka trajanja odnosno „dok ih priroda ne uzme sebi nazad“.

Jesenski festival započet će u ponedjeljak 9. listopada otvorenjem izložbe slamnatih skulptura Nikole Fallera koje će se u gradskom Otočkom parku nalaziti čitav tjedan. Glavi dan festivala bit će u subotu 14. listopada kada će od 11:00 sati biti besplatne radionice za djecu koje će provoditi Nikola Faller, animatori družionice i igraonice LEANI iz Otočca te udruga Gačanka Otočac, plesni performans plesnog studija SHINE iz Osijeka te zabava uz DJ-a Danny Black-a.

Završni dan festivala bit će u nedjelju kada će Faller kroz crteže od lišća ponovno gradski park u Otočcu pretvoriti u umjetničko platno i poslati najljepše jesenske prizore u svijet.