Nagrada “Stvaratelj za stoljeće” Specijalnoj bolnici sv. Katarina

Tijekom održavanja 5. regionalnog summita poduzetnika srednje i jugoistočne Europe “300 najboljih”, u subotu je u Dubrovniku uručena nagrada “Stvaratelj za stoljeće”, za doprinos razvoju poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi, Specijalnoj bolnici Sv. Katarina, zbog izvrsnosti u radu.

Tu prestižnu nagradu Specijalna bolnica sv. Katarina osvojila je u konkurenciji od 491 predloženih kandidata iz 10 zemalja, a o dobitnicima je odlučivao 13-člani neovisni Međunarodni odbor.

U obrazloženju se ističe da je nagrada dodjeljena Specijalnoj bolnici Sv. Katarina jer je svojim aktivnostima i projektima u području zdravstva, obrazovanja, znanosti, marketinga i medija i općenito društvenog angažmana, posebno doprinijela promociji poduzetništva, promociji njegovog značaja za ekonomski i društveni razvoj.

Nagradu je preuzela Jadranka Primorac, članica Uprave Specijalne bolnica Sv. Katarina i predsjednica HUP – Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb.

“Tim priznanjem Specijalna bolnica Sv. Katarina snažno pozicionira zdravstveni sustav Republike Hrvatske i izvan njenih granica”, rekla je te zahvalila svim djelatnicima bolnice, partnerima i suradnim institucijama te pacijentima koji su im ukazali povjerenje.

“Oni ostaju naša trajna inspiracija i zbog njih ćemo učiniti sve da kvaliteta naših usluga u budućnosti bude još bolja”, naglasila je Primorac prilikom preuzimanja nagrade.

Osnovni cilj projekta je, prema riječima organizatora summita, “javno odavanje priznanja najzaslužnijim osobama, organizacijama i institucijama za doprinos razvoju poduzetništva, kao i usmjeravanje pažnje šire javnosti na velike vizionare i lidera sutrašnjice čije su neustrašivost, rad, znanje i kreativnost i vrhunski rezultati, temelj i glavni pokretač napretka zajednice u kojoj živimo te kreator razvojnih izazova za novo vrijeme”.

Specijalna bolnica za ortopediju, kirurgiju, internu medicinu, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sveta Katarina ( www.svkatarina.hr ), članica je prestižne obitelji The Leading Hospitals of The World, a lipnju 2015. International Certification Association (ICERTIAS) Specijalnu bolnicu Sveta Katarina, proglasio je najboljom privatnom bolnicom u Republici Hrvatskoj.

European Business Assembly, (Oxford, UK) 2017. je Specijalnoj bolnici Sv Katarina uručio nagradu ‘’Best Regional Hospital Award” kao priznanje za izvrsnost prepoznatu na europskoj razini u kvaliteti pružanja usluga. Iste godine, International Medical Travel Journal (IMTJ), vodeći online časopis za medicinski turizam, bolnici je dodijelio nagradu za izvrsnost i inovacije u medicinskom turizmu, te je bolnica Sv. Katarina je proglašena “Najboljom međunarodnom specijalnom bolnicom godine”. U rujnu prošle godine, Specijalnoj bolnici Sv. Katarina kao prvoj zdravstvenoj instituciji u Europi dodijeljena je američka akreditacija “Global Healthcare Accreditation (GHA)”.