Nadbiskupija: Ne dopuštajte djeci ispisivanje s vjeronauka

Ivica Puljak iz stranke Pametno objavio je dopis koji je don Josip Periš, predstojnik Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije poslao školama na tom području.

U dopisu se škole upozorava da ne mogu roditeljima djece, koja su u prvom razredu izabrala vjeronauk, nuditi ankete na početku školske godine u kojima im se daje mogućnost da se s vjeronauka – ispišu.

U novom zakonu piše “Za uključivanje učenika u izbornu nastavu potrebna je pisana suglasnost roditelja.”, što prije nije trebalo. Stoga su neke škole tražile suglasnost roditelja za sve izborne predmete. Dakle, ništa neobično. Ali to se nije svidjelo Katehetskom uredu Splitsko-makarske nadbiskupije, koji je pismom upozorio škole da za vjeronauk ne smiju tražiti ovu suglasnost, tj. da vjeronauk nije isti kao drugi izborni predmeti.

Usput ih upozoravaju da je nedopustivo stavljanje vjeronauka van redovnog rasporeda, tj. u drugu smjenu, što je izvor mnogih problema u školama i dovođenje mnogih drugih izbornih predmeta u neravnopravan položaj. Sve u svemu još jedno oživotvorenje izreke iz Orwelove Životinjske farme “Svi su jednaki, ali neki su jednakiji od drugih””, napisao je Ivica Puljak na Facebooku.

JEDNAKI I JEDNAKIJIU novom zakonu piše "Za uključivanje učenika u izbornu nastavu potrebna je pisana suglasnost…

Objavljuje Ivica PuljakČetvrtak, 27. rujna 2018.