Nadbiskup Kutleša razriješio don Damira Stojića. Novi posao? “Vojna tajna”

Izvor: FB

Zagrebački nadbiskup monsinjor Dražen Kutleša imenovao je nove župnike i župne vikare u Zagrebačkoj nadbiskupiji, a neke je i razriješio.

Jedan od razriješenih je don Damir Stojić koji više neće obnašati funkciju župnika u Župi Duha Svetoga u Zagrebu, a zamijenit će ga don Pejo Orkić.

Stojić je samo razriješen, no ostat će dio župe na Jarunu. Ipak, nije želio otkriti čime će se sada baviti u Župi Duha Svetoga u Zagrebu, već je sarkastično Telegramu rekao da je njegov novi posao “vojna tajna”.

Inače, vijest o razrješenju Damira Stojića prva je objavila njegova župa, koja se od njega oprostila na Facebooku.

“Jutarnju svetu misu obilježili smo svečanim uvođenjem u službu našeg novog župnika, don Peje Orkića. Ovom prilikom želimo mu izraziti dobrodošlicu u našu Župu Duha Svetoga i neka upravo Duh Sveti bude taj koji će ga voditi u njegovom budućem radu. Preporučujemo ga u Vaše molitve, radujemo se vremenu koje ćemo provesti s njime i svemu što ćemo od njega naučiti.

Našem, sada već bivšem župniku, don Damiru Stojiću želimo od svega srca zahvaliti za sve što je učinio za našu župu, jer svi znamo, Gospodin je kroz njega zaista činio velika djela. Sretni smo što don Damir i dalje ostaje dio naše župe na Jarunu te mu želimo obilje Božjeg blagoslova u njegovoj novoj ulozi.

Zahvale također želimo uputiti i našem don Dragi Detiću. Hvala Vam na Vašem nesebičnom služenju i neka Vas zagovor naše drage Marije Pomoćnice prati na Vašoj misiji u Njemačkoj. Sve naše svećenike preporučujemo u vaše molitve i veselimo se svim druženjima koja su pred nama”, napisali su na Facebooku.