Nabavljena oprema za policijske službenike vrijedna 34 milijuna kuna

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović održao je danas konferenciju za medije na kojoj je predstavio nabavu nužne opreme za policijske službenike

Isto tako podsjetio je da je Vlada Republike Hrvatske na jučer održanoj sjednici donijela Uredbu o izmjeni Uredbe o plaćama za oko 7.600 policijskih službenika srednje stručne spreme u policijskim postajama, interventnim jedinicama policije i specijalnoj policiji.

– Ispunjena je najava da će svaki policijski službenik imati primanja veća od 5 tisuća kuna – rekao je ministar unutarnjih poslova i dodao kako je ministarstvo obavilo velik posao oko nabave opreme za velik broj policijskih službenika koji nije raspolagao opremom koja im pripada. Dodao je kako je prije tri mjeseca najavio da će do kraja godine nabaviti opremu u vrijednosti 27 milijuna kuna.

– Taj cilj ne samo da smo ispunili nego ga i premašili. S današnjim danom ugovoreno je i isporučena oprema u vrijednosti 34 milijuna kuna koja se prioritetno isporučuje po policijskim upravama tako da bi do 31. prosinca svaki policijski službenik dobio opremu koja mu pripada – istaknuo je ministar.

– Ovo je prvi put da završavamo godinu sa prezentacijom nabave opreme koja je ranije često bila žrtvom prenamjene pa su se sredstva za nabavu opreme koristile u druge svrhe a policajac nije uvijek bio adekvatno opremljen. To je nešto što mi sebi nismo dopustili – rekao je ministar i dodao kako je zbog toga zadovoljan jer će hrvatski policajac dobiti opremu koja mu pripada.

Nabavljena osnovna odora

17.100 hlača – oko 5 i pol milijuna kuna s PDV-om

12.000 košulja dugih rukava – oko 3,8 milijuna kuna s PDV-om

2.700 kišnih kompleta – oko 1,2 milijuna kuna s PDV-om

146.750 čarapa (ljetne i zimske) – oko 3,8 milijuna kuna s PDV-om

Nabavljena ostala odora i oprema

5.170 jakni (vodo i vjetronepropusnih) – oko 6 i pol milijuna kuna s PDV-om

11.500 cipela (gležnjače i visoke zimske) – oko 9,4 milijuna kuna s PDV-om

1.000 kapa vunenih – oko 73 tisuće kuna s PDV-om

350 komada sportske opreme – oko 490 tisuća kuna s PDV-om

Uz to, ugovorena je i nabava takozvane ostale odore u vrijednosti od oko 2,8 milijuna kuna (s PDV-om), u što između ostalog spadaju jakne, rukavice i kombinezoni za prometnu policiju, radna odjeća i zaštitna oprema za djelatnike uslužnih poslova (konobare, čistačice, kuhare, domare i dr.).