Na Susretima hrvatskih malih vokalnih sastava nastupilo više od 300 pjevačica i pjevača

Foto: Hina

Na 14. susretu hrvatskih malih vokalnih sastava u nedjelju je u bjelovarskom Domu kulture nastupilo više od 300 pjevačica i pjevača iz 11 hrvatskih županija.

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, u dvodijelnom programu nastupila su 22 mala vokalna sastava iz Garešnice, Bobovca, Karlovca, Biškupaca, Velike Gorice, Gornjeg Kraljevca, Pleternice, Križevaca, Siska, Glogovca, Novog Grada, Zagreba, Ivanca, Kastva, Srečinca, Garešnice, Siska, Jelenja i Čakovca.

Uz kvalitetu izvedbi, atraktivnosti programa doprinijela je i raznolikost kategorija vokalnih sastava pa je bjelovarska publika mogla uživati u bogatom repertoaru izvorne pučke glazbe, klasične glazbe, slobodnih stilova i žanrova, folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova.

Susreti malih hrvatskih vokalnih sastava jedna su od deset nacionalnih godišnjih manifestacija Hrvatskog sabora kulture. Pokrenuti su 2004. godine s ciljem da se na jednom mjestu okupi i prezentira raznovrsnost i bogatstvo vokalne glazbe u najvišoj kvaliteti.

Uz Hrvatski sabor kulture, suorganizatori 14. Susreta hrvatskih malih vokala su Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Bjelovarsko-bilogorske županije, 2. Osnovna škola Bjelovar i Glazbena škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar. Pokrovitelj Susreta je Bjelovarsko-bilogorska županija, a supokrovitelji Grad Bjelovar i Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije, dok Susret materijalno podupire Ministarstvo kulture. (Hina)