Na suđenju za Fimi mediju trojica bivših ministara

Hina

Na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, HDZ-u i drugima u slučaju Fimi medija na klupi za svjedoke trebala bi se pojaviti trojica bivših ministara u Sanaderovoj vladi – Božidar Kalmeta, Božo Biškupić i Damir Polančec te bivši glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić.

Na prošlom je ročištu svjedočila pjevačica Nina Badrić koja je izjavila da je za pjevanje na stranačkim skupovima u kampanji 2007. plaćena preko računa te da je za deset nastupa dobila 10.000 eura. Svjedočile su i dvije tajnice iz Sanaderove vlade koje su potvrdile da im je u HDZ-u, prema dogovoru sa Sanaderovom suradnicom Biancom Matković, isplaćivana naknada u gotovini od tisuću do tisuću i pol kuna jer su obavljale poslove i za tu stranku.

Uz bivšeg premijera Sanadera i njegovu bivšu stranku na optuženičkoj klupi u ovom slučaju su i bivši stranački rizničar i šef Carine Mladen Barišić, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Svi su na početku ponovljenog suđenja koje je zatražio Vrhovni sud, za razliku od prvog postupka, odbacili optužbe za izvlačenje novca i punjenje “crnog stranačkog fonda” preko marketinške agencije Fimi media.