Na splitskom Sveučilištu 21 student zaražen koronavirusom

Sveučilište Split

Na splitskom Sveučilištu u ponedjeljak je za 21 studenta potvrđena zaraza koronavirusom, među njima za 17 studenata Medicine na engleskom jeziku te za četvero na ostalim studijima, priopćilo je u ponedjeljak to sveučilište.

Sa Sveučilišta poručuju da su svi zaraženi u samoizolaciji, kao i njihovi bliski kontakti, a nastava na studiju Medicine na engleskom jeziku i dalje se odvija na daljinu za sve godine studija.

Ističu kako su zahvaljujući dobroj koordinaciji i suradnji Sveučilišta s Centrom za epidemiju Covid-19, Medicinskim fakultetom, Domom zdravlja i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo, svi upoznati sa situacijom koja je pod nadzorom.

Nastavni procesi nisu ometeni i odvijaju se predviđenom dinamikom, tvrde na splitskom Sveučilištu.

Dodaju da poduzimaju dodatne napore kako bi se suzbila epidemija, pa su tako u okviru Centra za epidemiju Covid-19 svim studentima i zaposlenicima na raspolaganju brojevi telefona na kojima mogu dobiti sve relevantne informacije vezano uz zarazu koronavirusom.

Također, u suradnji Sveučilišta, Studentskog centra i Studentskog zbora, onim studentima koji nemaju nekoga bliskog za pomoć omogućit će se dostava hrane iz studentskih restorana, kao i dostava nužnih lijekova i higijenskih potrepština.

“Apeliramo još jednom na sve studente i zaposlenike Sveučilišta da se odgovorno ponašaju i da se epidemioloških mjera pridržavaju kako u prostorijama fakulteta, tako i u svoje slobodno vrijeme”, zaključuju sa splitskog Sveučilišta.