“Na rubu sam”: Kninska udruga poslala apel, pomozite jer puca po šavovima

Kad je prije sedam godina na području grada Knina počela spašavati ozlijeđene i napuštene životinje, uglavnom pse, nije ni sanjala da će i nakon toliko godina stajati gotovo sama na prvoj liniji borbe za živote onih koje drugi ne vide, na rubu snaga i financija. Nažalost, ovo je samo kap u moru stvarnosti brojnih hrvatskih volontera, no Udruga Berta iz Knina kroz koju su prošle tisuće njuškica i koja je spasila tisuće života, hitno treba pomoć.

Posljednje tri godine Željana sama održava i vodi Udrugu Berta koja zbrinjava i spašava ozlijeđene, zlostavljane i napuštene pse na području Knina i županije. Jednom tjedno pomažu joj dvije volonterke, no o psima i boksovima treba brinuti od jutra do mraka, piše N1.

“Počela sam jer takvo što u Kninu nije postojalo i htjela sam nešto promijeniti. Nas par je ušlo u sve ovo, ali s vremenom samo su odlazil. Ne zamjeram nikome, odlazili su za svojim životom i budućnosti. Ja sam ostajala u nadi da ću uspjeti nešto promijeniti, da ću uspjeti izgraditi azil, zaposliti se. Ali godine su prošle. Ostala sam samo s pokušajima, bez posla, plaće i mogućnosti napustiti sve. Nisam mogla potražiti i graditi bolji život jer nisam imala kome ostaviti pse. Ljude jednostavno nije briga”, ispričala nam je Željana.

Naime, nakon sedam godina davanja svega od sebe, Željana je uputila novi apel. Briga i svakodnevna borba, posebno s financijama, ostavila je ne samo psihičkog, već i fizičkog traga. A i drugi trebaju njezinu brigu – živi s roditeljima i četverogodišnjim sinom. Hitno treba pomoć s udomljenjem svih pasa. Trenutno ih je 34, vrata bokseva popuštaju, nema više ni financija ni snage.