Na riječkom Korzu postavljena izložba „Grafitima za vodu“

Svjetski dan voda - izložba „Grafitima za vodu“

Na postamentima na Korzu postavljena je izložba naziva „Grafitima za vodu“ koja poziva na osvještavanje o značaju vode i vodnih resursa za opstanak planete te potrebu za prilagodbom novim klimatskim okolnostima.

Izložba predstavlja grafiterski rad sedam riječkih umjetnika na temu stoljetne utkanosti vode u životne sfere „grada koji teče“, kroz prikazivanje apokaliptičnih prizora poput podizanja razine mora, topljenje leda (permafrosta), ugrožavanja opstanka životinjskog svijeta i razornih suša. Grafite autora koji stvaraju pod pseudonimima Bien, Najki, Bibi, Mega, Baz, Čomi i Rakun, kao i njihov umjetnički proces, zabilježio je fotograf Marko Gracin koji je svaki od grafita prostorno smjestio na prepoznatljivu gradsku lokaciju.

Postavljanje izložbe organizirali su KD Vodovod i kanalizacija te Grad Rijeka povodom Svjetskog dana voda, koji se obilježava 22. ožujka, a na postamentima na Korzu moći će se pogledati do 25. ožujka.

Ovogodišnji Svjetski dan voda sloganom „Voda i klimatske promjene“ poziva na globalnu akciju za spas klime, podsjećajući da je voda primarni medij kroz koji čovječanstvo poima klimatske promjene.