Na području Trilja pronađen 21 kilogram marihuane, privedena dvojica muškarca

Policija je na području  Trilja pronašla  i oduzela ukupno 21 kilogram droge marihuane dvojici muškarca koji su privedeni pritvorskom nadzorniku, izvijestila je u subotu Splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Dovršenim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 21-godišnjak i 33-godišnjak, zajednički i dogovorno  na području Trilja zasadili, uzgojili  i proizveli drogu marihuanu s namjerom daljnje preprodaje, navodi se u policijskom izvješću.

Tijekom obavljenih pretraga doma i prostora koje oni koriste, policija je u petak kod 33- godišnjaka pronašla 17 kilograma marihuane i vagu za precizno mjerenje, a kod 21- godišnjaka 3,9 kilograma marihuane uz vagu za precizno mjerenje.

Nakon dovršenoga kriminalističkog istraživanja predani su pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog kaznenoga djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, priopćili su iz policije.

Policija je, također u petak, na području Splita, pretragom stana kojega koristi 52-godišnji muškarac, pronašla i oduzela 137 grama amfetamina, pet stabljika marihuane i vagu za precizno mjerenje. Protiv 52-godišnjega muškarca podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, priopćeno je u subotu iz splitske policije

(Hina)