Na novim satelitskim snimkama uočen novi objekt, veličinom ne odgovara splavi

Najnovije satelitske snimke pokazale su da je na Atlantiku uočen objekt veličine 16 metara koji ne odgovara dimenzijama splavi, potvrdio je Zvonimir Frka Petešić, predstojnik Ureda predsjednika Vlade.

Uočeni objekt, kaže Frka Petešić za Dnevnik.hr, ne odgovara dimenzijama splavi jer je oko tri puta veći od nje. Ističe i kako su o svemu obaviješteni francuske vlasti koje će detaljno analizirati sve što sateliti zabilježe.

Podsjetimo, obitelj nestalog hrvatskog kapetana Dine Miškića zahvalila je francuskim vlastima na dosadašnjoj potrazi, ali priznala da je odluka o prestanku aktivne potrage za njih razočaravajuća. Nastojat će apelirati brodove koji su u blizini da izmijene svoj kurs i približe se zoni kako bi povećali šanse za pronalazak splavi i ljudi na njima.

“Naša obitelj zahvalna je francuskim vlastima koje su odradile veliku i opsežnu potragu za nestalim članovima posade Bourbon Rhode. Duboko smo zahvalni svim našim institucijama, medijima i javnosti koji su podržali naš apel da se potraga produži. Prestanak aktivnog pretraživanja i prelazak na aktivni monitoring u području potrage za nas je teška i razočaravajuća vijest. Ipak smo svjesni da su poduzeti iznimni napori, a posebno se zahvaljujemo ALP Strikeru i njegovoj posadi znajući da su proteklih dana dali sve od sebe”, poručila je obitelj.