Na Memorijalnom groblju vijencima odana počast žrtvama Vukovara

Memorijalno groblje Vukovar/Hina

Polaganjem vijenaca kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata odana je počast vukovarskim žrtvama.

Vijence su položili predstavnici hrvatskih branitelja Vukovara predvođeni posljednjim zapovjednikom obrane grada Brankom Borkovićem-Mladim Jastrebom, potom hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović , predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković , izaslanstvo Vlade predvođeno predsjednikom Andrejom Plenkovićem kao i izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije na čelu sa županom Damirom Dekanićem. Izaslanstvo grada Vukovara predvodio je gradonačelnik Ivana Penava.

Vijenac je položio i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Molitvu za žrtve Vukovara u Domovinskom ratu predvodio je msgr. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit poručivši da je Božjom providnosti Isus Krist svojom smrću na križu raskinuo okove grijeha i tamu smrti.

„Danas, o 30. obljetnici stradanja ovoga grada, naša se duša obnavlja vjerom jer znamo da nam život i smrt sjaje u Njegovu (Isusovu) uskrsnuću. Pogledaj milostivo na naše molitve za sluge i službenice Tvoje čija su tijela ovdje ukopana da čekaju slavni dan uskrsnuća…”, molio je kod spomen-obilježja na Memorijalnom groblju u Vukovaru msgr. Hranić.