Na maturalcu u Pragu poginuo učenik iz Šibenika

U centru Praga jutros je došlo do tragedije. U jednom hotelu, ujutro prije doručka, učenik Prometno-tehničke škole iz Šibenika pao je s balkona i poginuo.

“Naš učenik pao je s nekoliko metara visine i preminuo. Dugo su ga pokušavali reanimirati, ali nažalost, oživljavanje nije uspjelo”, rekao je za ŠibenikIN ravnatelj Prometno-tehničke škole, Zdravko Peran, kojeg su o nesreći obavijestili nastavnici.

Što se točno dogodilo, još ne zna. Prema pričama učenika i nastavnika, učenik je izašao na balkon popušiti cigaretu te je pao. Kako, utvrdit će policija.

Agencija za odgoj i obrazovanje u kontaktu je s hrvatskim veleposlanstvom u Pragu koje pruža svu pomoć na terenu i čim dobijemo službene informacije, izvijestit ćemo javnost o tome, dodao je ravnatelj Peran koji je bio u posjeti obitelji poginulog učenika, gdje je otišao u pratnji ekipe Hitne pomoći.

“Bio je to jako dobar učenik, pametan i miran. Ta obitelj ima četvero djece, a prije nekoliko godina izgubili su oca koji je također preminuo. Što se točno dogodilo i kako je pao, doznat ćemo kad detalji budu službeno potvrđeni, a dotad sam o svemu obavijestio šibensku policiju koja je u stalnom kontaktu s Ministarstvom unutarnjih poslova i Ministarstvom vanjskih poslova”, rekao je ravnatelj škole.