Na Lučkom naplaćeno više cestarina nego lani: “Sezona još nije gotova”

Na naplatnoj postaji Lučko naplaćeno je pet posto više cestarine nego lani, izvijestio je u nedjelju voditelj tehničke jedinice naplate cestarine Lučko Ivan Samarin.

“Danas imamo nešto jači ulaz na naplatnoj postaji Lučko”, rekao je u izjavi za Dnevnik HRT-a i izvijestio da je do 18 sati ostvareno 33.100 ulaza.

Samarin je objasnio da se ne može zaključiti kako se turistička sezona približava kraju jer je i dalje prisutan veliki priljev vozila u kontinuitetu.

“Rast je od dva do pet posto na ulaznim trakovima i na izlazu oko pet posto. Danas je naplaćeno 28.000 vozila na Lučkom i Demerju što je u usporedbi s prošlom godinom negdje oko pet posto više. Korisnici sve više koriste beskontaktnu naplatu jer su primijetili da mogu brže i lakše proći”, rekao je Samarin.

Samarin je rekao da se u ponedjeljak u jutarnjim satima očekuje pojačan priljev vozila prema Jadranu, dok se u utorak u popodnevnim satima očekuje veliki broj vozila prema unutrašnjosti.

Nakon kilometarskih kolona i prometnih nesreća na cestama, u nedjelju je stanje znatno bolje. Pojačan je promet i prema moru i prema kopnu, no kolone su se stvarale samo na nekoliko uobičajenih kritičnih točaka – u Zagrebu na naplatnim postajama, na Krčkom mostu. Trenutačno nema većih kolona i duljih čekanja.