Na Kosovu ubijen policajac, Kurti kaže da su napadači naoružani i pod maskama

FOTO: KoSSev

Jedan kosovski policajac je ubijen, a drugi je ozlijeđen u pucnjavi u selu na sjeveru Kosova rano u nedjelju, rekao je premijer Albin Kurti.

“U ovom trenutku, pucnjava vatrenim oružjem različitog kalibra (usmjerena) protiv naše policije i dalje traje”, napisao je Kurti u objavi na društvenoj mreži Facebook, opisavši incident kao teroristički čin. Dodaje i kako su napadači profesionalci koji nose maske i teško su naoružani.

Kurti je izrekao i teške riječi na račun službenog Beograda koji optužuje da pruža podršku organiziranom kriminalu u čijoj je režiji ovaj napad i izveden. S njim se slaže i kosovska predsjednica Vjosa Osmani koja se hitno vraća iz New Yorka na Kosovo, a za situaciju je optužila “srpske kriminalne bande”.

Napetosti su visoke na Kosovu nakon sukoba u svibnju u kojima je bilo ozlijeđeno više od 90 pripadnika mirovnih snaga NATO-a i nekih 50 srpskih prosvjednika na sjeveru Kosova.

Novi krug pregovora održan prošli tjedan pod okriljem Europske unije o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine nije donio napredak.

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell optužio je premijera Kurtija da nije spreman prihvatiti kompromisni prijedlog o tome kako pristupiti provedbi sporazuma o normalizaciji odnosa sa Srbijom iz veljače i ožujka ove godine o uspostavi zajednice općina sa srpskom većinom na sjeveru Kosova, piše N1.