Na karlovačke programe ‘Zvijezdanog ljeta’ uz covid propusnice

Gačanski konopaši

Karlovačka kulturno-zabavno-sportska manifestacija ‘Zvjezdano ljeto’ protječe bez ograničavanja broja publike na programe, ali uz “predočenje covid propusnica na ulazu”, priopćeno je u ponedjeljak iz karlovačke gradske uprave.

Open air Tribute festival, Rođendanski bal i druga događanja bit će “covid free” događanja, a na njih će se propuštati osobe uz prethodnu provjeru EU digitalne COVID potvrde, s tim da će se uvažavati i službeni karton cijepljenja i potvrda liječnika o preboljenom covidu, navode iz gradske uprave.

Kako ističu iz Grada, Karlovac time postaje “primjer dobre prakse koja postaje nezaobilazni dio javnog života sukladno epidemiološkim mjerama Stožera Civilne zaštite RH”.

Kazališne predstave na otvorenom koje slijede imat će označena sjedeća mjesta s propisanim razmakom, a na ulazu u Šanac besplatno će se dijeliti do 330 karata, pola sata prije početka predstave, uz provjeru stečenog imuniteta na covid-19.

Zvijezdano ljeto ove je godine pod sloganom “Ne lutajte okolo, sve je u Karlovcu”, traje od 23. lipnja do 13. srpnja, odnosno od tradicijskog paljenja Ivanjskih krijesovima pa do 442. rođendana grada Karlovca, kada će se održati Rođendanski bal na Trgu bana Josipa Jelačića.

U sklopu manifestacije održava se Karlovački kazališni festival KaKaFe, Flautistička akademija, Kulturne večeri kod “Putnika”, Međunarodna škola gitare, Piano maraton, koncert pjevačkih zborova, tamburaša, filmske projekcije Kinokluba Karlovac, a trčale su se i međunarodne utrke Karlovačka milja i Karlovački cener.