Na Glavnom odboru SDP-a zatražen opoziv Bernardića

foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Sjednica Glavnog odbora SDP-a u subotu je, prema planu, trebala biti fokusirana na pripreme stranke za izbore za Europski parlament, međutim, odmah nakon uvodnog izlaganja predsjednika stranke Davora Bernardića istaknut je zahtjev za njegovim opozivom.

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek zatražila je riječ i izvijestila odbornike da ima 35 potpisa za pokretanja postupka za opoziv Bernardića, a imenovanjem Zlatka Komadine v.d. predsjednikom stranke do izborne konvencije.

Predsjednik Glavnog odbora Erik Fabijanić odbio je uvrštavanje te točke u dnevni red, ali je dopustio raspravu, koja je ubrzo postala burna i napeta, u kojoj je Bernardić zatražio od Komadine da se izjasni o tom prijedlogu, ističući da se predsjednika ne može rušiti bez Glavnog odbora.

Akcija rušenja Bernardića navodno je rezultat dogovora dviju glavnih struja koje su bile za njegov odlazak sa čela stranke, ali do sada nisu mogli pronaći zajednički jezik oko toga kako to učiniti.

Doznajemo da će Glavni odbor uskoro na stanku u kojoj će se sastati Predsjedništvo na kojemu će se očitovati o zahtjevu za opoziv Bernardića nakon čega GO nastavlja sjednicu.