Na drugoj konferenciji poduzetništva žena okupilo se više od 120 učesnika iz regije

Druga konferencije ženskog poduzetništva u Republici Srpskoj – Žene u poslovnom svijetu održana je 28.9.2018. u Privrednoj komori Republike Srpske.

Konferenciju su organizirali Privredna komora RS, Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva RS i Područna privredna komora Banjaluka.

Osnovni cilj konferencije je bila promocija ženskog poduzetništva i ohrabrenje svim postojećim i potencijalnim poduzetnicama u pokretanju svojeg poduzeća.

Ivana Radić, predsjednica Međunarodne mreže poslovnih žena
Hrvatske

Konferencija je imala dva motivacijska predavanja od kojih je jedno održala i predsjednica Međunarodne mreže poslovnih žena iz Hrvatske, gđa Ivana Radić na temu hrabrosti za započinjanje poduzetništva i motivacije za promjenu osobnih uvjerenja kao preduvjeta za ostvarenje poslovnih rezultata.

U panelu koji je uslijedio sudjelovala je i članica Međunarodne mreže poslovnih žena, direktorica računovodstvene tvrtke “Mereor”, Aleksandra Carvalho kao primjer uspješne poduzetnice čija tvrtka postoji već 10 godina i koja zapošljava 6 žena.

Na konferenciji su potpisani sporazumi o suradnji između Međunarodne mreže poslovnih žena s: Područnom privrednom komorom Banja Luka, savjetom za žensko poduzetništvo, humanitarnom udrugom „ Duga“ iz Banja Luke te s Udruženjem građana, žena preduzetnica i rukovodilaca RS „Una“.

Nakon konferencije bili su organizirani B2B sastanci poduzetnica.