Na Bregani Mango najušio više od 8,5 kilograma amfetamina

Više od 8,5 kilograma amfetamina zaplijenjeno je u srijedu na graničnom prijelazu Bregani kada je policijski pas Mango nanjušio drogu pri pregledu vozila 53-godišnjaka, koji je osumnjičen za neovlaštenu proizvodnju i prometa drogama te je predan pritvorskom nadzorniku.

Jučer u 19.35 sati na graničnom prijelazu Bregana na ulazu u Hrvatsku, tijekom redovne kontrole službenika Ministarstva financija, Carinske uprave, sa službenim psom za detekciju droga imena Mango obavljen je pregled vozila kojim je upravljao 53-godišnjak. Tijekom pregleda vozila Mango je imao pozitivnu reakciju na prisutnost droga u zadnjem dijelu vozila, izvijestila je u četvrtak zagrebačka Policijska uprava.

Dodaje se kako je zbog sumnje da se u vozilu nalazi droga koja se namjerava prokrijumčariti u Hrvatsku obaviještena Služba kriminaliteta droga PU zagrebačke koja je preuzela daljnje kriminalističko istraživanje.

Danas je, temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zagrebu, pretražen osobni automobil 53-godišnjaka te dom i druge prostorije kojima se koristi. U pretrazi osobnog automobila pronađeno je devet paketa s amfetaminom ukupne težine 8.587 grama, dok je pretragom doma i drugih prostorija kojima se koristi 53-godišnjak, pronađeno 50 komada tableta MDMA tzv. ecstasy, 5 kilograma duhana i 20.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 53-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici podnesena je kaznena prijava zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.