Muškarac zaražen koronavirusom došao u Dječju bolnicu u Klaićevoj

Ravnatelj Dječje bolnice u Klaićevoj potvrdio je u četvrtak Hini da je u toj bolnici jučer boravio muškarac zaražen koronavirusom, zbog čega se u Dječjoj bolnici provode izvidi, a razmatraju se mjere  samoizolacije djelatnika  bolnice i pacijenata koji su s bili u kontaktu sa zaraženim.  

Zaraženi muškarac jučer je u Dječju bolnicu u Zagrebu doveo dijete na dijagnostičku pretragu. U tom trenutku muškarac nije znao da je zaražen, no bio je pod mjerom samoizolacije zbog kontakta s kolegom, kojemu je dokazana zaraza koronavirusom, izjavio je Hini ravnatelj bolnice dr. Goran Roić. 

U međuvremenu muškarcu je potvrđen pozitivan nalaz na koronavirus, no bilo je prekasno jer je već ostvaro kontakte s bolničkim osobljem i pacijentima u Klaićevoj.

Dječja bolnica u Klaićevoj sada u suradnji s Kriznim stožerom Ministarstva zdravstva i epidemiološkom službom provodi sve potrebne preventivne mjere te razmatra daljnje postupanje, uključujući samoizolaciju djelatnika bolnice i pacijenata koji su bili u kontaktu sa zaraženim muškarcem. 

Provode se izvidi i  dodatne mjere dezinfekcije bolničkog prostora, kaže ravnatelj bolnice dr. Roić. 

Nacionalni krizni stožer u više je navrata apelirao na građane da ne krše samoizolaciju jer inače njihovi napori nemaju smisla i virus će se proširiti populacijom.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak ranije danas je na konferenciji za novinare rekao da se za izlazak iz kućne izolacije može i kazneno odgovarati. “Važnost samoizolacije je strahovito velika jer osoba može biti širitelj zaraze, a da to ne zna”, kazao je Capak.