Muškarac sa splitske plaže Kaštelet počinio samoubojstvo

foto HINA/ Mario STRMOTIĆ

21.00 Muškarac koji je u utorak navečer na plaži Kaštelet prijetio da će izvršiti samoubojstvo aktiviranjem bombe, smrtno je stradao u eksploziji koja je odjeknula u 19.40 sati, potvrdila je splitska policija.

Na splitskoj plaži Kaštelet na Marjanu već dva i pol sata samoubojstvom prijeti muškarac, koji je sam nazvao policiju i rekao gdje je. “On je u 17.30 sati nazvao policiju i rekao gdje se točno nalazi, da ima bombe i da ne želi nikome nauditi”, rekla je Ana Čepić iz PU splitsko-dalmatinske za Hinu.

“Policijski službenici su žurno upućeni na mjesto događaja, koje je osigurano i onemogućen je pristup građanima. Na teren je upućena i Specijalna jedinica policije s pregovaračem. Radi se o poznatoj osobi, hrvatskom državljaninu, s kojim smo stupili u kontakt. Postupanje je u tijeku”, rekla je Čepić. Na mjesto događaja je pozvana i Hitna pomoć, kao i vatrogasci. Neslužbeno se doznaje da policijski pregovarači već neko vrijeme pokušavaju primiriti muškarca. Policija je zbog sigurnosti građana kompletno zatvorila taj dio grada.

Hina