Muškarac iz Galižane koji je ubio bivšu ženu izvan životne opasnosti

Istarska policija u nedjelju je potvrdila kako će provesti istragu nad 60-godišnjim muškarcem koji je izvan životne opasnosti nakon što je sinoć u Galižani ubio 54-godišnjakinju, a potom i sebi pokušao uzeti život.

Istraga će se provesti zbog kaznenog djela teškog ubojstva, dok se neslužbeno doznaje kako je motiv napada ljubomora.

Kako navodi policija, istraga će se provesti nakon što 60-godišnjak bude otpušten iz pulske Opće bolnice u kojoj je zadržan zbog ozljeda koje si je zadao, ali je izvan životne opasnosti.

Pulska je policija u subotu oko 18 sati primila dojavu da je u kući u Fažanskoj ulici u Galižani pronađena mrtva žena nakon čega su se policijski službenici odmah uputili na mjesto događaja te su u kući pronašli mrtvu 54-godišnjakinju i ozlijeđenog 60-godišnjaka, koji je prevezen u pulsku bolnicu.

Policija je, zajedno s nadležnim državnim odvjetnikom, obavila očevid te je utvrdila sumnju da je muškarac između 17 i 18 sati oštrim predmetom najprije ozlijedio 54-godišnjakinju, a potom i sebe. Žena je od ozljeda preminula na mjestu događaja, a njeno tijelo prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obdukcije, dok je muškarac zbog ozljeda zadržan u bolnici.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o bivšim supružnicima koji su i dalje živjeli u istoj kući te kako je motiv napada ljubomora.

Policija je, kako se doznaje, već imala postupanja prema muškarcu te ga je i prošle godine prijavila zbog prijetnje da će ubiti bivšu suprugu. Tada je uhićen, nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje i priveden je u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Neslužbeno se doznaje kako je tada dobio zabranu prilaska ženi. I ove godine su policijski službenici imali jedno postupanje prema njemu kada je također prijetio da će je ubiti te su tada policijski službenici odmah reagirali, spriječili ga u samoozljeđivanju i odveden je u bolnicu.