Murganić: Premijer će odlučiti kad me više ne bude želio

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izjavila je u četvrtak kako će premijer Andrej Plenković, koji ju je pozvao da bude dio Vlade, isto tako odlučiti ako to više ne bude želio.

“Vjerojatno sam ja ministrica čija se potpora najviše propituje. Premijer, kao što me pozvao da budem dio Vlade, on će isto tako, ako to ne bude želio – odlučiti za bilo koga od nas ministara”, rekla je Murganić odgovarajući na pitanje ima li potporu premijera Plenkovića.

Također je novinarima rekla kako je bilo normalno i propitivanje u Saboru (o povjerenju). “Takav stav i takav put treba znati svatko od nas tko se prihvati ovog posla bez ikakvih drugih očekivanja”, dodala je.

Govoreći o demografskim mjerama, Murganić je rekla kako se tu radi o poreznim olakšicama, stambenim kreditima i ostalim mjerama koje su usmjerene prema potporama obitelji, kao što su izmjene zakonskih propisa i sl.

“To smo uvijek i predstavljali, međutim isto tako smo rekli da ćemo ih uvoditi postupno, uvijek u skladu s proračunskim mogućnostima, to su također mjere koje su predlagali i naši demografi. Nikada mi nije palo na pamet i nikome u Vladi da mi u ovakvim osjetljivim situacijama ne poslušamo struku. Tim više smo željeli da bude na čelu ove Uprave demograf”, rekla je Murganić.

Komentirajući ostavku državnog tajnika Marina Strmote ministrica je rekla kako joj je žao da nije iskoristio priliku da svoje teoretsko znanje, koje je sigurno bogato, stavi u funkciju izvršne vlasti, a na dobrobit građana.