Murganić potpisala ugovor o unapređenju usluga za mališane u DV “4 rijeke”

FaH

Ministrica za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku Nada Murganić u srijedu je u Karlovcu potpisala ugovor o unapređenju usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Dječjem vrtiću “4 rijeke”, a osim u Karlovcu novčana sredstva po istom programu bit će dodijeljena i dječjim vrtićima u Primoštenu, Požegi, Dubrovniku i Ogulinu u ukupnoj vrijednosti od 27,43 milijuna kuna.

Kako je rekla ministrica Murganić, ukupna omotnica za taj program vrijedi 300 milijuna kuna, a dosad je ugovoreno i podjeljeno 188 milijuna 520 tisuća kuna.

Kako bi se mogao uskladiti poslovni i obiteljski život u obiteljima s djecom u nekim će sredinama biti formirana druga smjena vrtića, negdje će se vrtićima produžiti radno vrijeme ili organizirati učenje stranog jezika ili tjelesnih aktivnosti, a svuda će se omogućiti zapošljavanje odgajatelja i pomoćnog osoblja.

Također, iz istog fonda bit će plaćen i trošak prijevoza ili prehrane, kako bi programi mogli zaživjeti.

Murganić je najavila i nove slične programe također iz europskog socijalnog fonda. S 400 milijuna kuna financirat će se produženi boravak za školsku djecu te razni programi za kvalitetno i kreativno provođenje slobodnog vremena djece za vrijeme školskih praznika.  (H)