Mujkić: DP se zalaže za jednako postupanje prema svima

Izvor: FB

Iz Domovinskog pokreta u utorak su u Vukovaru osudili policijsko privođenje člana Gradskog vijeća Nemanje Savanovića i njegovo zadržavanje u pritvoru, i to na dan kada se trebala održati sjednica Gradskog vijeća te istaknuli da se zalažu za jednako postupanje prema svima.

“Savanović je pritvoren na 24 sata i pušten sat vremena nakon prekida sjednice Gradskog vijeća i sigurno je da takav čin dovodi u pitanje motive i razloge njegovog privođenja”, kazala je članica Domovinskog pokreta Ivana Mujkić na konferenciji za novinare.

Dodala je kako u Vukovarsko-srijemskoj županiji “postoje gradonačelnici koji stranačke članarine plaćaju iz gradskog proračuna”, kao i dužnosnici unutar HDZ-a koji su “doveli u pitanje zdravlje stanovnika distribucijom vode upitne kvalitete”, a da se, kaže, nije čulo da su zbog toga privođeni i zatvarani.

“Izostaje to načelo jednakosti i jednakog postupanja prema svima”, ustvrdila je Mujkić rekavši kako Savanović nije bio niti nazočan spornom fizičkom sukobu u Ivankovu.

Mujkić je kritizirala i oporbu u vukovarskom Gradskom vijeću kritizirala rekavši da “nisu sposobni predložiti niti dopredsjednika Gradskog vijeća”.

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske ranije su opovrgnuli tvrdnje vukovarskog gradonačelnika i predsjednika Domovinskog pokreta Ivane Penave da je ‘MUP u službi premijera Plenkovića’ te naveli da u slučaju privođenja Nemanje Savanovića nije bilo zlouporaba.

Vukovarski gradski vijećnik Hrvatskih suverenista Nemanja Savanović je zbog fizičkog sukoba 13. studenoga u Ivankovu kod Vinkovaca uhićen prošli petak. Toga dana održavala se sjednica vukovarskog Gradskog vijeća u kojem Domovinski pokret, Hrvatski suverenisti i Željko Sabo imaju tijesnu prevlast od jednog vijećnika. Savanovićevim izostankom nisu se mogle izglasati odluke te su većinski vijećnici napustili sjednicu Gradskog vijeća.

Sjednica vukovarskog Gradskog vijeća održana je u ponedjeljak i na njoj su izglasane sve predviđene odluke. No, vukovarski HDZ drži da je nezakonito održana te će, kako su najavili, od institucija zatražiti da procijene je li nastavak sjednice vukovarskoga Gradskog vijeća legalan i zakonit.