Mudrac Šuker neda se lako: Šibenik ga podržao zbog 100.000 eura; Stanić: Nogomet nam je na aparatima

HNS

Unatoč brojnim pisanjima o manje ili više poznatim zakamufliranim radnjama u HNS-u, i ogromnom trošenju novaca predsjednika HNS-a Davora Šukera i ostalih, njemu bliskih osoba, sudeći po sinoćnjoj reakciji u Šibeniku, Davor Šuker neda se tako lako, sa očito je, primamljivog mu mjesta predsjednika HNS-a.

Nogometni savez Šibensko-kninske županije sinoć je jednoglasno prihvatio kandidaturu Davora Šukera za predsjednika HNS-a.

Prije glasanja Šibenik je jučer posjetio i kandidat za predsjednika HNS-a Dario Šimić i sa svojim timom predstavio svoj plan za budućnost hrvatskog nogometa.

Krenulo je. Šibenik je prva stanica, a vidjet ćemo kako će to ići jer su nam stvarno skratili vrijeme što nije korektno, ali to je način na koji radi naš Savez. Mislim da bi stvarno trebalo dati više vremena da bi osim nas mogao još netko predstaviti svoj program i način na koji bi vodio hrvatski nogomet sljedeće četiri godine, ali ne samo za sljedeće četiri godine nego za možda i 20 godina. Nogomet nam je na jednoj prekretnici, rekao je Dario Šimić za HRT.

Šimić je napomenuo kako se uz nogomet otkad je ova struktura na vlasti vežu optužnice i sve ono loše što sport ne bi trebao biti.

Oni misle da su plasmanom na Svjetsko prvenstvo u Rusiji riješili sve svoje probleme. Mi smo jasno i glasno rekli da to previše ne utječe na naš nogomet. Reprezentacija je stvar za sebe, a nogomet ima druge probleme loša atmosfera, ljudi se udaljuju od nogometa, uz nogomet se vežu optužnice i sve ono loše što sport ne bi trebao biti, zaključio je Šimić.

Nakon Šimića u ime Davora Šukera program je iznio potpredsjednik HNS-a Ante Kulušić, a nakon toga predsjednik županijskog saveza Željko Dulibić je rekao kako će potporu dati Šukeru. Razlog toj odluci je navodno obećanje od 100 tisuća eura.

Izvršni odbor je donio jednoglasnu odluku da podrži kandidaturu Davora Šukera. Osobno, ne bih ocjenjivao programe, ali očito je ljudima iz klubova bio prihvatljiviji onaj Šukerov. To se prije svega odnosi na obećanje da će Šibensko- kninska županija od Saveza dobiti oko 100 tisuća eura u iduće četiri godine za ulaganje u infrastrukturu, rekao je Dulibić za ŠibenikIN.

Mario Stanić koji je dio tima Daria Šimića dao je osobni stav oko ovih izbora.

Moram osobno upozoriti sve županijske saveze da je na njima odgovornost u kojem smjeru će ići hrvatski nogomet. Moj osobni stav i stav našeg tima je da je hrvatski nogomet već dugi niz godina na aparatima, a oni u svojim rukama drže gumb hoćemo li ga ugasiti ili ćemo mu dati neku novu energiju. D.Prša/Hrt