Mrsić nastavlja svojim podlim podvalama prema HVIDR-a

Udruga HVIDR-a u utorak je oštro osudila izjave saborskog zastupnika i čelnika Demokrata Miranda Mrsića, koji ih je usporedio sa SUBNOR-om i povlaštenom kastom, te ga pitaju zašto sam nije sudjelovao u Domovinskom ratu nego je u zavjetrini čekao rasplet događaja.

Iz HVIDR-e su reagirali na današnju Mrsićevu konferenciju za novinare s koje ih je, kažu, prozvao, izjavljujući ‘rat je iza nas, uvjeren sam da oni koji su branili domovinu nisu se borili da budu povlaštena kasta u društvu, da HVIDR-a zamijeni SUBNOR i određuje što se smije, a što ne smije raditi’. 

Reagirajući na prozivke, iz HVIDR-e pitaju Mrsića “zašto on nije uzeo pušku u ruke i branio domovinu, riskirajući ranjavanje koje bi mu donijelo takve ‘povlastice'”.

Umjesto toga, on je, kažu, “negdje u sigurnoj zavjetrini čekao rasplet događaja i sada iz svoga povlaštenog položaja, sudi upravo onima koji su mu omogućili da živi i radi u slobodnom demokratskom društvu”

Žalosnim ocjenjuju i što Mrsić, po njihovoj ocjeni, uporno nastoji graditi svoju političku karijeru na otvorenim ranama hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji poginulih hrvatskih branitelja, prozvajući ih ‘povlaštenima’. Pritom, navodi se, ne odustaje od vrijeđanja hrvatskih branitelja i propalih prijedloga za izmjene mirovinskih propisa s kojima kontinuirano iskače pred svake izbore.

Naime, Mrsić  je danas, govoreći o razdvajanju mirovina, kazao kako njegova stranka smatra da se iz mirovinskog sustava trebaju isplaćivati samo mirovine iz rada, a sve mirovine po posebnim propisima, povlaštene mirovine među kojima su i braniteljske, iz državnog proračuna.

Iz HVIDR-e primjećuju da je istu inicijativu Mrsić već započeo u svibnju ove godine, “orijentiran na očito potpuno bezuspješne pokušaje da se domogne udobne fotelje u EU parlamentu”.

Sadašnje njegove izjave tumače pak nastojanjem da zadobije “sitne političke bodove i dodvori se svom bivšem šefu, a sada predsjedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću”.

Na prozivke za povlaštenost, odgovaraju mu da je upravo on taj koji je povlašten.

Kada govori  o „svetim kravama“,  “očito zaboravlja njegove nasrtaje na medijske slobode, kada je svojedobno, koristeći se političkom moći, utjecao na odluku tadašnje ravnateljice Hine koja je zabranila objavu teksta o dugu tvrtke njegove supruge HZZO-u u iznosu od 10,6 mil. kuna, koji je nastao od 2010. do 2012. za vrijeme trajanja mandata Miranda Mrsića, ministra rada i mirovinskog sustava u Vladi Zorana Milanovića”, navodi se u priopćenju koje potpisuju predsjednik HVIDR-e Josip Đakić i predsjednik Glavnog odbora udruge Josip Periša.