Mrsić: Bernardić je jedina mračna sila u SDP-u

N1

Jedan od glavnih kritičara predsjednika SDP-a Davora Bernardića je Mirando Mrsić koji smatra kako bi Bernardić trebao odstupiti.

”SDP ima predsjednika stranke, ali nema lidera. SDP ima predsjedništvo i savjete, ali nema političkog sadržaja i nema stavova o važnim državnim temama. I najgore od svega, SDP je vodeća oporbena stranka, a građanima ne nudi alternativu ovoj lošoj vlasti niti rješenja za probleme koji ih muče. Svima je jasno da stranka ima problem te pozivam aktualno rukovodstvo da u što kraćem roku provede raspravu s članstvom o stanju u SDP-u’, kazao je Mrsić za 24 sata.

Napominje kako je dio problema nasljeđen, ali kako probleme novo vodstvo nije riješilo.

”Novi predsjednik nije proveo gotovo ništa iz svojeg izbornog programa. Nisu uspjeli ujediniti članstvo, podjele su sve veće i građani u nama ne prepoznaju alternativu HDZ-u”, kazao je Mrsić.

Bernardiću zamjera što nije politički dorastao funkciji.

”Imao je priliku pokazati liderstvo u slučaju Ine, Agrokora, Barišića, koalicije HNS-HDZ, fašizacije društva… Ali on je svaki put opalio autogol SDP-u”, kazao je.

”Facebook objava o mračnim silama na razini je objave o glavici kupusa. To je HDZ-ov politički rječnik koji oni rabe kad nemaju argumente. Žao mi je što predsjednik moje stranke ne vidi mračne sile koje bi ograničile prava dijelu hrvatskih građana, nego ih vidi među kolegama. Od početka smo za Istražno povjerenstvo o Agrokoru, ali to nismo vezivali uz izbor ustavnih sudaca, dok predsjednik nije preko noći promijenio odluku.

Kad donesete odluku pa se preko noći predomislite bez objašnjenja, ispadate neuvjerljivi. To nije odgovorno vođenje stranke. Jedina Mračna sila u SDP-u je Bernardić”, zaključio je Mrsić u razgovoru za 24 sata.