Mrak-Taritaš izabrana za predsjednicu GLAS-a

Izvor: D.Prša/Nacionalno

U dvorani WOW na Novoj Vesi u nedjelju je održana osnivačka skupština nove stranke , Građansko-liberalni savez, GLAS, za čiju je predsjednicu izabrana Anka Mrak-Taritaš.

Stranku GLAS čine bivši članovi HNS-a koji su odbili sudjelovati u koaliciji s HDZ-om.

Za potpredsjednika je izabran Goran Beus Richembergh i Diana Topčić Rosenberg, dok Vesna Pusić neće biti u Predsjedništvu jer kako je izjavila “to je za mlađe”.

Na osnivanje GLAS-a došli su čelnik SDP-a Davor Bernardić, HSU-ov Silvano Herlja, Nadežda Čačinovič iz Nove ljevice.

Iz GLAS-a poručuju da su moderna i progresivna stranka lijevog centra.

Naglasak je na otvorenosti, osobnim slobodama, jačanju prava LGBT osoba, kao i na mladima. GLAS napominje da se 30% članstva dosad nije bavilo politikom.

Ovo je velik i zahtjevan posao, kazala je Anka Mrak Tritaš, nakon izbora za predsjednicu GLAS-a, i pozvala se u šali na uzrečicu: “Da je lako, ne bi nas zapalo”.

GLAS će promicati otvoreno društvo, otvorenost za druge i drugačije, za ideje, za razmišljanje i za budućnost zemlje, izjavila je Mrak Taritaš, dodavši da će GLAS “vikati glasno, temeljeći se na multikulturalnosti, uključivosti i sekularnosti”.

Imamo čist obraz, dosljednost i odgovornost. Glas smo dobrih vibracija koji od danas počinje svoje organizacijske pripreme diljem cijele Hrvatske, kazala je.