Mrak Taritaš – Milošević: Mi smo svojim odlaskom jasno pokazali stav

Hrt

U Srbiji odnosno u Beogradu na krajnje gnjusan i neprihvatljiv način narušen je dignitet Republike Hrvatske. Naime, notorni ratni zločinac Vojislav Šešelj najprije je dobacivao hrvatskoj delegaciji na čelu s predsjednikom Sabora Jandrokovićem da bi u konačnici nasrnuo na hrvatsku zastavu koju je gazio, a potom pokušao poderati.

Bio je to dovoljan razlog da hrvatsko izaslanstvo prekine službeni posjet Srbiji. U studiju 4 taj su događaj komentirali članovi našeg izaslanstva Anka Mrak Taritaš, saborska zastupnica Glasa i Ivan Domagoj Milošević, predsjednik saborskog odbora za europske poslove.

Mrak Taritaš je rekla da odluka o prekidu posjeta nije donijeta nabrzinu. “Kad se prespava i maknu emocije – ovo je jedini način kako treba reagirati. Gaženjem zastave su narušene temeljne vrijednosti naše zemlje i to je jedini način kako smo mogli reagirati i dobro smo učinili”, naglasila je.

Milošević se složio da je “neviđena koincidencija” da je on bio nekoliko minuta u predvorju i da se Šešelj u to vrijeme našao tamo. “Ovome su prethodile vrlo oštre prijetnje i napadi na jedinog Hrvata u Beogradskoj skupštini, predstavnika hrvatske nacionalne manjine gospodina Žigmanova. Ovo je bila najveća delegacija Hrvatske dosad”, rekao je.

“Treba jasno reći šta je bilo i da je dignitet Hrvatske tu narušen i mi smo svojim odlaskom iz Beograda jasno pokazali svoj stav. Nije bilo nikakave dvojbe. Kad reagirate emocijom reagirate na prvu. Razumom na drugu. Međutim na drugu ili treću, i danas na dvadesetpetu – reakcija je potpuno ista”, naglasila je Mrak Tariaš.