Možemo, Nova ljevica i ORaH predali zajedničku listu

Čelnici koalicije Možemo, Nove Ljevice i Održivog rasta Hrvatske predali kandidacijske liste za izbore za Europski parlament

Politička platforma Možemo! te stranke Nova ljevica i ORaH predali su u petak u Državnom izbornom povjerenstvu zajedničku listu za predstojeće europske izbore, poručujući da su oni koalicija budućnosti.

Možemo!, Nova ljevica i ORaH prvi put izlaze na izbore kao koalicija zelene ljevice, a očekuju jedan mandat, rekao je Tomislav Tomašević iz Možemo.

Slogan im je “Može i drukčije” jer su za drugačiju Europsku uniju, odnosno ne žele naprijed s istim neoliberalnim politikama, kakve se vode u EU, ali ne žele ni nazad povratak u nacionalne države, što hoće desnica.

Zalažu se za jednakost među zemljama, regijama i ljudima, jer se u EU sve više povećava jaz između bogatih i siromašnih.

Vjeruju da je konačno došlo vrijeme za pravu, suvremenu ljevicu u Hrvatskoj, jer je SDP u slobodnom padu i već jako dugo ne radi svoj posao.

Radnici ni manjine te sve skupine nemoćnih ne mogu više čekati da SDP dođe sebi, zaključio je Tomašević.

Zorislav Antun Petrović, predsjednik ORaH-a rekao je da su oni koalicija budućnosti jer budućnosti nema bez solidarnosti, zaštite okoliša i  pozitivne energije.

Rada Borić rekla je da u Europi i Hrvatskoj sve više zabrinjava sve veći demokratski deficit, razlika između centra i periferije, a oni to žele mijenjati.

Važno je poručiti građanima da se može i mora drukčije, a oni znaju kako se to može ostvariti, rekla je Borić.