Mostovci pomogli na poplavljenim područjima Sisačko-moslavačke županije

Saborski zastupnici Robert Podolnjak i Marko Sladoljev danas su zajedno s predsjednikom Mosta i potpredsjednikom Sabora Božom Petrovom prikupljenu pomoć za poplavljena područja dostavili u Sisačko-moslavačku županiju.

Već nekoliko dana Mostovci iz različitih krajeva Hrvatske prikupljaju hranu i potrepštine obzirom da su Sisačko-moslavačka i Ličko-senjska županija najugroženije poplavama. Iz zagrebačkog ureda Mosta prikupljena pomoć je jutros krenula prema Sisačko-moslavačkoj županiji. Voda se još nije povukla i određena područja su i dalje teško dostupna stoga je vrijedna ekipa Mostovaca čamcem dostavila pomoć domovima i obiteljima do kojih se ne može doći.

“Kada se voda povuče trebat će i dalje pomoći ljudima da stanu na noge i obnove svoje domove, tako da je ovo tek “prva ruka” pomoći. Bit će im potrebno sve od građevinskog materijala, preko dezinfekcijskih sredstava do kućnih pomagala, uređaja i odjeće.

Apeliramo na sve ljude da pomognu, raspitaju se, mogu donijeti pomoć u Most, uplatiti financijska sredstva u Crveni križ, što im je god zgodnije. Bitno je da ne zaboravljamo stvarne probleme i stvarne ljude. Političke teme na žalost najčešće nemaju nikakav doticaj s ljudskim životima i stvarnošću i to moramo mijenjati”, izjavio je Božo Petrov.

Saborski zastupnik Marko Sladoljev istaknuo je: “Jako mi je drago da se Most odlučio pomoći ljudima jer ovo je danas izgledalo strašno. Potpuno su odsječeni od svijeta i svaka pomoć im je dobrodošla. Sad idemo prema Hrvatskoj Kostajnici dostaviti jedan dio Crvenom Križu pa ćemo vidjeti kakvo je stanje tamo.”

Most nezavisnih lista