Saborski zastupnici Robert Podolnjak i Marko Sladoljev danas su zajedno s predsjednikom Mosta i potpredsjednikom Sabora Božom Petrovom prikupljenu pomoć za poplavljena područja dostavili u Sisačko-moslavačku županiju.

Već nekoliko dana Mostovci iz različitih krajeva Hrvatske prikupljaju hranu i potrepštine obzirom da su Sisačko-moslavačka i Ličko-senjska županija najugroženije poplavama. Iz zagrebačkog ureda Mosta prikupljena pomoć je jutros krenula prema Sisačko-moslavačkoj županiji. Voda se još nije povukla i određena područja su i dalje teško dostupna stoga je vrijedna ekipa Mostovaca čamcem dostavila pomoć domovima i obiteljima do kojih se ne može doći.

“Kada se voda povuče trebat će i dalje pomoći ljudima da stanu na noge i obnove svoje domove, tako da je ovo tek “prva ruka” pomoći. Bit će im potrebno sve od građevinskog materijala, preko dezinfekcijskih sredstava do kućnih pomagala, uređaja i odjeće.

Apeliramo na sve ljude da pomognu, raspitaju se, mogu donijeti pomoć u Most, uplatiti financijska sredstva u Crveni križ, što im je god zgodnije. Bitno je da ne zaboravljamo stvarne probleme i stvarne ljude. Političke teme na žalost najčešće nemaju nikakav doticaj s ljudskim životima i stvarnošću i to moramo mijenjati”, izjavio je Božo Petrov.

Saborski zastupnik Marko Sladoljev istaknuo je: “Jako mi je drago da se Most odlučio pomoći ljudima jer ovo je danas izgledalo strašno. Potpuno su odsječeni od svijeta i svaka pomoć im je dobrodošla. Sad idemo prema Hrvatskoj Kostajnici dostaviti jedan dio Crvenom Križu pa ćemo vidjeti kakvo je stanje tamo.”

Most nezavisnih lista

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here