Most prošle godine u minusu 1,7 milijuna kuna

Hina

Most nezavisnih lista objavio je financijsko izvješće za prošlu godinu.

Prošle je godine uprihodovao 6,5 milijuna kuna, dok su mu rashodi iznosili 8,3 milijuna kuna, pa je ostvario, dakle, manjak od 1,7 milijuna kuna, pokazuje godišnji financijski izvještaj stranke za prošlu godinu.

S obzirom da je stranka iz 2016. prenijela višak od 3,6 milijuna kuna, u ovu je godinu ušla s viškom od 1,9 milijuna kuna.

Kao i ostale stranke, glavninu prihoda Most je ostvario razmjerno broju saborskih zastupnika i lokalnih vijećnika, a u 2017. imao je 15 zastupnika, 63 gradska, 72 županijska i 21 općinskog vijećnika. Od donatora je dobio ukupno 60.500 kuna, a najveći pojedinačni donator, s iznosom od 15 tisuća kuna, bila je zagrebačka tvrtka Stanograd ulaganja.

Od članarina Most je skupio 23.630 kuna, odlukom Glavnog odbora članarina za 2017. počela se naplaćivati od travnja, s tim da za zaposlene članove iznosi 270 kuna, nezaposlene, studente i umirovljenike 45 kuna, a za dužnosnike Mosta 1.350 kuna godišnje. Most je lani brojao 475 članova.

Na Mostove financijske izvještaje u prošloj godini najviše su utjecali lokalni izbori u svibnju i otvaranje privremenih ureda u Zadru, Virovitici, Varaždinu, Vinkovcima, Slavonskom Brodu, Koprivnici i Opuzenu, te zapošljavanje sedam novih radnika. Posljednjeg dana prošle godine Most je imao 18 zaposlenih.

Noćas u ponoć istječe rok do kojega sve političke stranke, nezavisni zastupnici i nezavisni lokalni vijećnici moraju javno objaviti financijski izvještaj za prošlu godinu.