Most promijenio statut, ime i logo stranke

Konferencija za novinare Mosta

Most nezavisnih lista uveo je nekoliko promjena u statut i rad stranke koja će se odsad zvati samo “Most”.

Izmijenjen je i stranački logo, a pojednostavljeno je učlanjivanje i iščlanjivanje iz stranke.

“Nastavljamo suradnju s nezavisnim pojedincima i nezavisnim listama, ali želimo jasnu hijerarhiju, jasnu stranačku strukturu koja će nam omogućiti lakše i jednostavnije djelovanje i prezentiranje politika za koje se zalažemo”, rekao je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja na konferenciji za novinare u nedjelju.

Između ostalog, proširuje se predsjedništvo koje će imati od 11 do 13 članova, a povećava se i broj članova Glavnog odbora, najviše do 55.

Uvodi se elektronsko glasovanje, a tako će se, najavljeno je, održati i unutarstranački izbori do kraja ove godine.

Jedan od razloga zašto su mijenjali Statut je i taj što su dosad imali jako otežano i učlanjivanje i iščlanjivanje iz Mosta.

“U ovom trenutku smo imali oko 500 članova, a sada će svi koji su bili u pridruženom članstvu, a njih je deset ili više puta od redovnih, postati članovi Mosta”, istaknuo je Grmoja.

Također istaknuo da su jasno definirali vrijednosti za koje se zalažu.

Most će se boriti protiv korupcije i klijentelizma,  za efikasniju državu s manje poreza i transparentnim upravljanjem javnim novcem, zalagat će se za opće ljudske i kršćanske vrijednosti koje su važne većini hrvatskog naroda, poručio je Grmoja.