Most predao liste: Ovo je početak nove i drugačije politike

16.06.2020., Sabor, Zagreb - Predstavnici stranke MOST nezavisnih lista predali su kandidacijsku listu za parlamentarne izbore Drzavnom izbornom povjerenstvu u Saboru. Bozo Petrov, Nino Raspudic, Nikola Grmoja. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Uz pjesmu i šarene balone na predaju izbornih lista Državnom izbornom povjerenstvu (DIP-u) došao je u utorak Most nezavisnih lista uz poruku da nude početak jedne drugačije i nove politike.

„Ovo je početak jedne drukčije politike u odnosu onu kakva je bila zadnjih 20 godina, temelj jedne nove politike i budućnosti, novi i mladi ljudi koji će donijeti promjenu”, izjavio je predsjednik Mosta Božo Petrov nakon predaje lista.

„Vaš glas kod nas je siguran jer znate da vas nećemo prevariti, nećemo preletiti i da nismo žetončići”, poručio je Petrov pozvavši građane da izađu na izbore.

O mogućim koalicijama nakon izbora kazao je da će dati priliku onima koji budu htjeli mijenjati Hrvatsku ali da trenutno u dvije najjače stranke ne vidi takvog partnera.

Grmoja: Očekujemo bar osam mandata

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja rekao je da očekuju najmanje osam mandata.

Najaktivniji saborski zastupnik u zadnjem sazivu Sabora Miro Bulj pozvao građane da se nasjedaju na lažna obećanja, da se probude naglasivši kako je vrijeme da se iseljeni Hrvati vrate u Hrvatsku.

Nino Raspudić koji se nalazi na Mostovoj listi pozvao je protukandidate na sučeljavanje, a Marin Miletić građane da glasaju za poštene i čiste ljude koje nudi Most.

Predsjednica stranke Neovisni za Hrvatsku Bruna Esih koja na izbore izlazi u koaliciji s Hrvatskom strankom prava i strankom Generacija obnove poručila je nakon predaje listi da su oni jedna beskompromisna opcija, opcija bez „ali”.

Predsjednik HSP-a Karlo Starčević rekao je da očekuju između tri i pet mandata i da su nakon izbora otvoreni za suradnju s onima koji žele i vole slobodnu i suverenu Hrvatsku.

Zalagat ćemo se za drastično porezno rasterećenje, ukidanje poreza na dohodak, drastično smanjenje javne uprave, čvršću zaštitu hrvatskih granica po uzoru na Mađarsku, zadržavanje kune kao valute, zabranu pobačaja i ukidanje zakona o istospolnom životnom partnerstvu, nabrojao je predsjednik Generacije obnove Frano Čirko.

Liste DIP-u predala je i Autohtona – Hrvatska stranka prava Dražena Kelemineca.