Most na Kupi imenovan po 129. brigadi HV-a Karlovac

Izvor: Karlovački.hr

U povodu Dana državnosti, Dana Hrvatske vojske te Dana hrvatskih branitelja Karlovačke županije, u subotu je most na Kupi nizvodno od Karlovca imenovan Mostom 129. brigade HV Karlovac.

Riječ je o mostu puštenom u promet 2012., koji 20-ak kilometara nizvodno od Karlovca povezuje Blatnicu Pokupsku s lijeve obale s Banskom Selnicom na desnoj obali Kupe, čime je znatno unaprijeđen lokalni i tranzitni promet tim dijelom Pokuplja.

Predsjednik Udruge 129. brigade HV-a Miroslav Rade kazao je kako je most izgrađen na nekad 30 kilometara dugoj bojišnici koju je u Domovinskom ratu duž lijeve obale Kupe održala 129. brigada, spriječivši forsiranje Kupe od strane agresorskih snaga s tada okupirane desne obale Kupe.

“Kroz 129. brigadu prošlo je 2.800 hrvatskih branitelja a njih 28 položilo je život na oltar domovine. Stoga, u spomen na te teške dane i naše poginule suborce, imenovanje ovog mosta preko Kupe bit će nam vječni podsjetnik na značaj brigade u obrani domovine”, kazao je Miroslav Rade.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić napomenuo je da je imenovanjem Mosta 129. brigade HV Karlovac završeno imenovanje karlovačkih mostova po imenima dostojnih koje trebaju nositi.