Most će tražiti da o slučaju Klancir raspravljaju odbori za medije i unutarnju politiku

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Saborski zastupnici Mosta Nikola Grmoja i Ines Strenja zatražit će da saborski Odbor za medije i Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost raspravljaju o zloporabi policijskog aparata u slučaju legitimiranja novinarke Đurđice Klancir na njezinu radnom mjestu, priopćeno je u srijedu iz te stranke.

Most nezavisnih lista drži da je to još jedan dokaz zastrašivanja i pokušaja kontrole medija od vladajućih kako se ne bi pisalo o njihovim brojnim aferama.

“Nevjerojatno je da HDZ-ov župan Ivo Žinić šalje policiju novinarki Đurđici Klancir. Ovakav je slučaj nezabilježen jer policija ne postupa na poziv osobe, u ovom slučaju odvjetnika, koji u ime svoje stranke, župana Žinića traži da policija ode osobno po podatke novinarke”, kaže Nikola Grmoja, koji je član Odbora za medije.

Smatra kako se sve to moglo zatražiti i pisanim putem, ali je cilj ove vlasti ugušiti svaku slobodu medija i zastrašiti demonstracijom moći. 

Zastupnica Ines Strenja kaže kako će tražiti raspravu Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zbog opravdane sumnje da je u tom slučaju zloupotrijebljen policijski aparat.

“Povjerenje građana u institucije već je sada na vrlo niskim razinama, a što je više ovakvih slučajeva, to više naših građana kupuje jednosmjerne karte za Irsku i Njemačku”, ističe Strenja.