MORH: Završena obuka zrakoplovnih tehničara i inženjera za Air Tractor AT-802

Polaganjem završnog ispita u Središtu za obuku HRZ-a „Rudolf Perešin“ u zemuničkoj vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u petak je završila obuka zrakoplovnih tehničara i inženjera za avion Air Tractor AT-802, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Na obuci koja je trajala četiri tjedna, bili su polaznici iz 855. Protupožarne eskadrile 93. krila HRZ-a i Zrakoplovno tehničkog centra d.d Velika Gorica. Cilj obuke je bio stjecanje teorijskih i praktičnih znanja iz poznavanja tehničke strane aviona.

Polaznici su tijekom obuke usvojili potrebna znanja i razvili vještine koje će im omogućiti savladavanje praktičnih oblika obuke, a koja će uslijediti po njihovom povratku u matične postrojbe. Obukom na radnom mjestu osposobljavat će se za neposredan rad na avionu kroz opsluživanje i održavanje zrakoplova i motora, njegove elektro i radio opreme te instrumenata aviona s pripadajućim sustavima.

Poručnik Ante Knežević i vojnik Ivan Mikec, polaznici obuke iz 855. Protupožarne eskadrile, izrazili su zadovoljstvo obukom te su istaknuli kako će im stečena znanja pomoći u nastavku obuke i praktičnom radu na sredstvima u postrojbi.

Ova obuka je nastavak obučnih aktivnosti koje se intenzivno provode u Središtu za obuku HRZ-a, postrojbama HRZ-a i ZTC-u na osposobljavanju novih djelatnika koji će osigurati visoku tehničku i operativnu ispravnost zrakoplova čime se zadržavaju i dodatno razvijaju visoke sposobnosti sustava protupožarne zaštite RH.