MORH: Vladina odluka o financiranju remonta helikoptera Mi171Sh

FaH/ Damir SENČAR

Vlada RH je na sjednici u četvrtak donijela Odluku o davanju suglasnosti Ministarstvu obrane RH (MORH) za preuzimanje obveza na teret sredstava državnog proračuna Republike Hrvatske u 2018. i 2019. godini, za kapitalni remont helikoptera Mi-171Sh , priopćeno je iz MORH-a.

Predložena Odluka je u funkciji nacionalnih interesa i održavanja sposobnosti Hrvatskoga ratnog zrakoplovstava i protuzračne obrane (HRZ i PZO).

Za kapitalni remont helikoptera Mi-171Sh Ministarstvo obrane RH dobilo je pozitivno mišljenje Odbora za obranu Hrvatskog sabora.
Ministarstvo obrane provelo je postupak nabave za uslugu kapitalnog remonta 10 helikoptera Mi-171Sh, u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi, s tvrtkom Zrakoplovno-tehnički centar DD (ZTC), Velika Gorica te je donesena Odluka o odabiru.
Za navedenu uslugu provedeno je neposredno pregovaranje sa tvrtkom Zrakoplovno-tehnički centar d.d., sukladno Sporazumu Ministarstva obrane i Zrakoplovno-tehničkog centra d.d. o poslovnoj suradnji te Odluci Vlade RH o osnivanju trgovačkog društva Zrakoplovno-tehnički centar DD, navodi se u priopćenju.
Ukupna vrijednost usluge kapitalnog remonta helikoptera Mi-171Sh iznosi 206.943.143,20 kuna.
Sredstva potrebna u 2017. godini osigurana su u Državnom proračunu za 2017. i projekcijama za 2018. i 2019. godinu, na pozicijama Ministarstva obrane.
Nakon dostavljene ponude od strane ZTC-a d.d. za uslugu remonta, u MORH-u je izvršena analiza i ocjena ponuda na osnovu kriterija navedenih u dokumentaciji o nabavi, prihvaćena je ponuda ponuditelja koji je dokazao sposobnost za izvršenje predmeta nabave sukladno tehničkoj specifikaciji i iskazao prihvatljivu cijenu u okviru odobrenih i osiguranih financijskih sredstava.

Dostavljenom ponudom je utvrđeno posjedovanje svih traženih certifikata relevantnih za remont helikoptera, ističu iz MORH-a. (Hina)